Stripboeken

 

Voor zijn 7de editie, draagt Trolls & Légendes nogmaals haar kostbaarste Juwelen en parels. Gedurende drie volle dagen vrijdag, zaterdag en zondag, , zal Trolls & Légendes meer dan 30 auteurs laten zien om hun helderste  tekstballonnetjes met je te delen.
Of het nu met inkt of potlood, volledig in kleur of zwart-wit -Trolls, dwergen, elfen en draken worden gematerialiseerd op witte pagina's, op uw verzoek en alleen voor uw eigen plezier. U zult het festival verlaten met een onuitwisbare geschenk in uw favoriete albums. Scriptschrijvers en cartoonisten uit Europa en daarbuiten zullen uw strips tekenen ... en een aantal van hen in België, om niet te zeggen in Europa, voor de allereerste keer in hun carrière ...

 

Meer info op kaart & uurrooster

 

 

Comics Eregasten

Christophe Arleston (f) 

Christophe Arleston (of Scotch Arleston) is een comic book schrijver geboren in Aix-en-Provence op 14 augustus 1963. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek in Marseille, studeerde af in 1987. Daarna werkte hij als journalist en verantwoordelijke voor de communicatie. Hij maakte zijn debuut als een strip schrijver voor het tijdschrift Circus (Glénat), dan zijn eerste album, Manie Swing, met de uitgever Alpen. Hij vaardigde zijn eerste twee series van belang, Les Maîtres cartographes en Léo Loden, gepubliceerd in 1992 door Soleil. Ze werden al snel gevolgd door de drie delen van Les Feux d'Askell.

Het was in 1994 dat het eerste deel van zijn meest beroemde serie werd uitgebracht: Lanfeust de Troy.

Als een productief schrijver, vermenigvuldigde Christophe Arleston zijn meesterwerken in verschillende genres, van fantasie tot polar, van science fiction naar geschiedenis met humor meestal als rode draad. Zijn grootste commerciële successen bleven niettemin op het gebied van Fantasy. In 2011 tekende hij voor de eerste keer een stripboek script met zijn echte naam, Christophe Pelinq. Dat was het eerste album van de serie Chimère (s) 1887. In 2016 publiceerde ActuSF zijn eerste roman, The Dinner of the Hexes,, een verhaal van fantasy getint met humor. Arleston heeft inmiddels meer dan 170 werkstukken gecreëerd.

Voor de eerste keer in zijn carrière, doet Christophe Arleston ons de eer om naar Trolls & Legendes te komen.

 

  

 

Audrey Alwett (f) 

 

Nicolas Bara (f) 


  

Benn (b)  


  

Stéphane Bileau (f) 


        

Bono (f) 


   

Jean-Paul Bordier (f) 


   

Pierre-Mony Chan (f) 


  

Stéphane Collignon (f) 

Damien (f)  


  

Thomas Day (f) 

Nicolas Demare (f) 


 

Verdelen dit pagina met je vrienden

Cliquez sur l'image pour plus de détail