Japanimation 

 

Voor de eerste keer wordt deze editie van 2017 het aanbod van Trolls & Légendes uitgebreid met een afdeling MANGA

We gaan de serie , door iedereen gekend, zowel door de generatie “kapitein Zeppos” als hun kinderen :

Saint Leiya – de ridders van de zodiac die zijn dertigste verjaardag viert.

Om onze bezoekers onder te dompelen in melkwegen en constellaties, bieden we onze festivalgangers een programma aan vol cosmos en zwarte gaten !

 

 

 

 

 

 

 

De eregasten :

Mamoru Yokota 

Mamoru Yokota, geestelijke vader van Saint Seiya Poseidon , evenals directeur animatie van Death Note, Noruto Shippuden en vele andere.

M. Yokota komt speciaal voor jullie festival helemaal uit Japan. Hij zal tekeningen en sketches maken op vraag (beperkt aantal deelnemers, met als regel : eerst aangekomen wordt eerst bediend), tekeningen signeren die special voor het festival zijn ontworpen, een Q&A sessie geven en zelfs een manga - tekenles voor volwassenen geven (aantal deelnemers is beperkt, inschrijven via de site is nodig ).

Bovenop zijn Saint Seiya tekeningen zal hij illustraties ten toonstellen over de japanse samoerai, die gecreerd werden naar aanleiding van de verwoestende aardbeving van 2011.

M. Yokota zal aanwezig zijn van vrijdag tot zondag.

 

 

Virginie Ledieu 

Virginie Ledieu heeft voor de franse versie haar stem geleend heeft aan het personage Athena/Saori, evenals aan Meg Ryan, Drew Barrymore, …en is tevens een actrice is in de franse serie Plus belle la vie.

Samen met Laurence Crouzet zal ze een tekening signeren van Saori/Athena en Hilda, gemaakt voor deze gelegenheid.

Ze zal tevens deelnemen aan een sessie Q&A met haar fans.

Virginie Ledieu zal aanwezig zijn van vrijdag tot zondag.

 

 

 

 

 

 

Laurence Crouzet heeft voor de franse versie haar stem geleend heeft aan het personage Hilda/Sh(a)ina, Uma Thurman, Tea Leoni,...

Samen met Virginie Ledieu zal ze een tekening signeren van Saori/Athena en Hilda, gemaakt voor deze gelegenheid. Ze zal tevens deelnemen aan een sessie Q&A met haar fans.

Laurence Crouzet zal aanwezig zijn van vrijdag tot zondag.

 

 

 

Illustratoren

Jérome Alquié 

Jérôme Alquié, professioneel illustrator en tekenaar van de fantasy strip Surnaturel, uitgeverij Delcourt.


Jérôme zal een expositie tentoon stellen van tekeningen die speciaal voor ons festival zijn ontworpen, dit jaar met als thema Legendes uit het Noorden onder de title  Souvenier van Asgard.

Hij zal deze illustraties signeren en zal op zijn stand zijn officieel artbook tentoon stellen, evenals de werken uit zijn persoonlijk collectie Sweet Savage, en de albums van de strip Surnaturels.

Hij zal voor de jongsten een tekenles Manga verzorgen (deelname beperkt !)

Jérôme zal aanwezig zijn van vrijdag tot zondag

 

 

 

 

Marco Albiero 

Marca Albiero, professioneel illustrator, fan van Saint Seia en van Saillor Moon.

Marco zal een stand hebben samen met Spaceweaver.

 

 

 

 

 

 

 

Spaceweaver

Spaceweaver, illustrator, zal zijn werk voor Saint Seiya tentoon stellen op een stand samen met Marco Albiero.

 

 

 

 

 

 

 

 

Eagiel, Adelina et Korin2B

Eagiel, Aelina en Korin2B, illustratoren, zullen realisaties exposeren die allen een link hebben met deze serie.

Ze zullen alle 3 aanwezig zijn van vrijdag tot zondag.

  

 

 

 

 

Activiteiten 

Saint Seiya Wedstrijd

Verschillende Saint Seiya/Les Chevaliers du Zodiaque wedstrijden worden georganiseerd op het Trolls & Legends Festival. U kunt de bepalingen en voorwaarden hieronder terugvinden:

Fanart wedstrijd: thema "Asgard"

Om in het thema van de 2017 festival Trolls & Legendes te blijven, bieden wij een grote fanart wedstrijd "Asgard" aan. Dit betreft zowel de Asgard arc en Soul of Gold, de twee vinden plaats in de bevroren Noorder landen

 Regels & data

Alle karakters zijn toegestaan, mits zij in een van de twee hierboven genoemde arcs verschijnen.

Worden geaccepteerd, "traditionele" tekeningen en de ontwerpen op computer. Deelnemers moeten de auteurs zijn van de ontwerpen die zij indienen voor de wedstrijd. Een controle op het internet zal worden uitgevoerd zodat er geen deelnemer een fanart indient die hij niet bezit maar gevonden heeft op Deviantart, Pixiv of elders.

De deelnemers zenden een scan / tekening van hoge resolutie naar ccm.trollslegendes@gmail.com.

Kinderen onder de 12 jaar van wie de ouders een tekening insturen zullen in een aparte categorie worden gezet, dus zorg ervoor om de leeftijd van het kind te vermelden bij het insturen van de tekening.

De scans / tekeningen zullen geleidelijk aan op onze Instagram account @trollslegendes worden gezet met de dubbele hashtag #AsgardfanartMons en # TrollsMons2017.

Deze ontwerpen worden afgedrukt en in het groot opgehangen op het festival.

Het publiek wordt uitgenodigd om op de foto van hun favoriete cosplay te stemmen door deze en ‘I like” te geven. Het is aan u om deze zo veel mogelijk te delen op Instagram, Facebook, Twitter ... om één van de favorieten van het publiek te zijn! De festivalgangers zullen ook worden uitgenodigd om te stemmen.

Deadline voor inzendingen: 10 april  Deadline voor stemmen: le 16 april om 14u.

De organisatie behoudt zich het recht om een deelname te weigeren als een tekening de regels van decorum niet respecteert en schaden berokend aan Saint Seiya/Les Chevaliers du Zodiaque en de personen die derechten bezitten, aan anderen, met inbegrip van de auteur.

De jury zal bestaan uit illustratoren aanwezig (hier boven beschreven), en de heer Yokota.

Prijs :

Het lezen van de palmares en de prijs uitreiking vindt plaats zondag 16 april, 2017 van 16.30 tot 17u in het Auditorium 500, in de aanwezigheid van de jury. Auteurs van de tekeningen moeten AANWEZIG zijn omdat de prijzen niet wordt verzonden of op afstand worden gegeven.

Instagram Publieksprijs : Originele tekeningen op shikishi ondertekend door Mamoru Yokota (karakter ontwerper), die speciaal voor Trolls & Legendes werden ontworpen.

Publieksprijs voor kinderen tot 12 jaar: Seiya

Publieksprijs voor volwassenen: Kanon des Gémeaux / Dragon des Mers

Instagram publiek Prijzen worden uitgereikt aan kunstenaars (volwassenen + kind), die de meeste stemmen hebben verzameld op Instagram. De deadline voor het stemmen is zondag 16 april om 14u. Geen “i like” zal na dit tijdstip nog in rekening worden genomen.


Publieksprijs Festival: Originele tekening op shikishi ondertekend door Mamoru Yokota (karakter ontwerper), speciaal ontworpen voor Trolls & Légendes, afbeelding van Hilda en Siegfried.

De publieksprijs wordt toegekend aan de kunstenaar die de meeste stemmen behaald op het festival.

De tekeningen zullen in het groot worden opgehangen op het festival, en een stembus zal beschikbaar zijn bij de kassa in de MICX (FORUM ruimte, beneden) zodat bezoekers hun favoriete tekening kunnen nomineren.

De deadline voor het stemmen is zondag 16 april om 14u. Na deze tijd zal de urn worden verwijderd en de stemmen geteld.

 

Grote prijs

Originele tekening op shikishi ondertekend door Michi Himeno (karakter ontwerper voor de anime Saint Seiya/Les Chevaliers du Zodiaque, lid van Araki Prod), speciaal ontworpen voor Trolls & Legendes, afbeelding van Hilda.

De hoofdprijs wordt toegekend door een jury samengesteld door leden van de organisatie Trolls & Legendes en aanwezige illustratoren op het festival.

Prijs Mamoru Yokota

Custom tekening door Mamoru Yokota dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Mamoru Yokota overleggen direct na de prijsuitreiking).

Deze prijs wordt door Mamoru Yokota uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt.

 

 Prijs Jérôme Alquié

Custom tekening door Jérôme Alquié dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Jérôme Alquié overleggen direct na de prijsuitreiking). Deze prijs wordt door Jérôme Alquié uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt

Prijs Marco Albiero

Custom tekening door Marco Albiero dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Marco Albiero overleggen direct na de prijsuitreiking). Deze prijs wordt door Marco Albiero uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt.

Prijs Spaceweaver

Custom tekening door Spaceweaver dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Spaceweaver overleggen direct na de prijsuitreiking). Deze prijs wordt door Spaceweaver uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt.

Prijs Eagiel

Custom tekening door Eagiel dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Eagiel overleggen direct na de prijsuitreiking). Deze prijs wordt door Eagiel uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt.

Prijs Aelina

Custom tekening door Aelina dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Aelina overleggen direct na de prijsuitreiking).

Deze prijs wordt door Aelina uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt.

Prijs Korin2B

Custom tekening door Korin2B dat wordt gerealiseerd voor de winnaar (de winnaar zal de details van de tekening met Korin2B overleggen direct na de prijsuitreiking).

Deze prijs wordt door Korin2B uitgereikt aan de tekening die hij de beste vindt.

Elke kunstenaar zal de specificaties van de tekeningen waarmee hij akkoord is doorgeven aan de winnaars (maat medium, kleur vs. B & W ...). De kunstenaars hebben het recht om een verzoek dat zij niet geschikt vinden / niet overeenkomt met wat ze kunnen /niet willen tekenen te weigeren, en de winnaars uit te nodigen om een ander verzoek te maken als dat nodig is. Eenzelfde tekening kan meerdere keren worden beloond, maar kan niet alle prijzen winnen.

Cosplay Wedstrijd: algemene thema

Een Saint Seiya cosplay wedstrijd wordt georganiseerd door het Trolls & Légendes Festival, op vrijdag 14 april 2017. Het vindt plaats in Auditorium 500 MICX, van 16u tot 17u.

De vereniging Belgotaku zal deze animeren. De jury zal bestaan uit Virginie Ledieu en Laurence Crouzet (nasynchronisatie actrices), leden van Belgotaku.

Regels

Deelnemen aan de cosplay wedstrijd kan slechts met voorafgaande inschrijving. Om u te registreren, stuur een e-mail naar het adres ccm.trollslegendes@gmail.com en vergeet niet de volgende informatie te vermelden:

 • uw naam
 • uw voornaam
 • uw eventuële pseudoniem
 • telefoonnummer
 • het personnage / thema van uw cosplay

Deadline: 10 april. Registratie is volgens eerste ingeschreven, eerste bediend . De inschrijvingen zijn beperkt tot 15 kandidaten / groepen.

Individuele cosplay en cosplay in duo / trio / groep zijn toegestaan.

De organisatie behoudt zich het recht om een deelname te weigeren als een cosplay de regels van decorum niet respecteert en schaden berokend aan Saint Seiya/Les Chevaliers du Zodiaque en de personen die de rechten bezitten, aan anderen, met inbegrip van de auteur

Op de dag zelf, worden de kandidaten uitgenodigd om zich te melden om 15.30 uur in het Auditorium 500. Zij zullen dan de mogelijkheid hebben om te defileren voor de jury en het publiek. Het optreden moet maximum 3 minuten duren en gebeurd zonder vooraf opgenomen achtergrond muziek dat de organisatie zou moeten afspelen.

Prijzen:

De drie winnende cosplays ontvangen een prijs.

De eerste prijs zal een ring (helm van de leeuw) zijn gemaakt door onze partner Nous Sommes Des Héros. Het ontwerp is gevalideerd door Masami Kurumada. Deze ring wordt op maat gemaakt door Nous Sommes Des Héros voor de winnaar, die wordt uitgenodigd om naar de stand van Nous Sommes Des Héros te gaan na de wedstrijd om haar/zijn vinger te laten meten en haar/zijn contactinformatie te geven. Waarde: 89 €.

De tweede en derde prijs zullen een ketting van de scepter van Athena (goud, 5 cm) zijn geleverd in een weelderige zwart fluweel kistje, aangeboden door onze partner News Generation Shop.

Alle deelnemers krijgen een illustratie aangeboden (keuze van de organisatie) van een van de illustratoren aanwezig op het festival.

 

 

 Grote loterij SAINT SEIYA/LES CHEVALIERS DU ZODIAQUE

 

Wij organiseren een grote Saint Seiya/Les Chevaliers du Zodiaque loterij gedurende het hele weekend. Tickets worden verkocht van vrijdag 14 april om 11 uur tot en met zondag 16 april om 14u bij de kassa in de MICX (FORUM ruimte, beneden).

Tickets worden verkocht voor € 5 per eenheid en 20 € voor de 5 tickets. Gezien het aantal prijzen en de waarde ervan, koopt u best meerdere tickets om uw kansen te vergroten!

De loting en de bekendmaking van de winnaars zal op zondag 16 april gebeuren van 17u tot 18u in het Auditorium 500 in de MICX.

Onder de prijzen:

 • 1 complete Deluxe Collectie van de manga serie (volumes onder redactie van Kana) (waarde: € 203)
 • de originele A3 tekeningen in kader van de serie "Memories of Asgard" special gemaakt door Jérôme Alquié voor het festival

 • illustraties in kader van aanwezige illustratoren op het festival (Spaceweaver Marco Albiero, Eagiel, Aelina, Korin2B)

 • een klok met de 12 zodiac tekens (zodiaque du Sanctuaire ) in polystyreen met een hoogte van 2 meter (waarde: € 850)

 • kartonnen silhouetten van de 12 Chevaliers d’Or + Kanon+ Athena volgens het ontwerp van Marco Albiero (drukwerkwaardeketen: 65 € stuk)
 • de blu-ray film Legend of Sanctuary (twv € 14)
 • beeldjes van Saint Cloth Legend van de Saga des Gémeaux en Aiolos du Sagittaire versieLegend of Sanctuary (ter waarde van € 80 per stuk)
 • een ring (helm van de leeuw) gemaakt door onze partner Nous Sommes Des Héros. Het ontwerp is gevalideerd door Masami Kurumada. Deze ring wordt op maat gemaakt door Nous Sommes Des Héros voor de winnaar, die wordt uitgenodigd om naar de stand van Nous Sommes Des Héros te gaan na de wedstrijd om haar/zijn vinger te laten meten en haar/zijn contactinformatie te geven. Waarde: 89 €.
 • en andere verrassingen!

Meerdere urne zullen beschikbaar zijn naast de hoofdurne om uw kansen te vergroten om met uw droomprijs te vertrekken : een speciale urne voor de illustraties, meerdere urne voor de levensgrote Gouden Ridders om uw favoriete ridder in uw salon te hebben.

Wij danken onze gasten en partners voor alle prachtige geschenken die we aan onze festivalgangers kunnen schenken , zowel in de wedstrijden ,de grote loterij, en andere activiteiten van de manga sectie.

In samenwerking met onze gasten Nous sommes des héros, News Génération Shop en de edities Kana.

 

 

Manga tekenlessen

Manga tekenlessen voor volwassenen

Mamoru Yokota zal aan 20 gelukkige een masterclass tekenen van manga geven tijdens 01:30 uur.

De inschrijving voor deze cursus moet verplicht op voorhand gebeuren door het sturen van een email naarccm.trollslegendes@gmail.comcom met als principe eerste ingeschreven, eerste bediend. De ruimte is beperkt tot 20 deelnemers.

De deelnemers worden gevraagd hun tekenmateriaal mee te brengen. De teken bladen worden voorzien. De cursus is gratis.

Een vertaler zal aanwezig zijn om de communicatie tussen Mamoru Yokota en zijn studenten te vergemakkelijken. Deze tekening masterclass wordt gehouden in de Cockpit kamer (MICX) op zondag 16 april van 14u tot 15h30 u . Deelnemers wordt gevraagd om op tijd te zijn.

Elke deelnemer die een gebrek aan respect heeft voor Mamoru Yokota of voor andere deelnemers, of het goede verloop van de masterclass voorkomt zal naar de uitgang van het festival worden begeleid door de beveiliging.

 

Manga tekenlessen voor kinderen

Jérôme Alquié zal een cursus manga tekening geven aan kinderen tussen 6 en 12 geven tijdens een 1 uur.

De inschrijving voor deze cursus moet verplicht op voorhand gebeuren door het sturen van een email naar ccm.trollslegendes@gmail.com met als principe eerste ingeschreven, eerste bediend. De ruimte is beperkt tot 15 deelnemers.

We vragen aan de ouders om bij de registratie een email, telefoonnummer te geven waarop ze bereikbaar zullen zijn tijdens het festival, evenals hun volledige contactgegevens.

Iedereen moet de tekenmateriaal mee brengen. De teken bladen worden voorzien. De cursus is gratis.

De tekenles voor kinderen masterclass zal worden gehouden in de Cockpit kamer (MICX) opvrijdag 14 april van 17:30 tot 18:30.. Ouders brengen hun kinderen op tijd en kommen ze ophalen om 18:30 uur. Ouders zijn niet toegestaan in de les.

Het is geen dag zorg, maar een cursus voor geïnteresseerde kinderen. De ouders van een kind die de cursus verstoort worden opgeroepen om onmiddellijk hun kind te komen ophalen.

Vragen over Saint Seiya / Knights of the Zodiac wedstrijden, cursussen en activiteiten? U kunt contact opnemen met het team via ccm.trollslegendes@gmail.co

 

 

 

Nous sommes des héros

Nous sommes des héros showt ons zijn legendarische handgemaakte kunstwerken en ringen in de vorm van de helmen van de Gold Knights, waarvan het design door Masami Kurumada zelf is goedgekeurd.

Zij zullen aan hun stand een wedstrijd cosplay organiseren (amateur en beroeps), demonstraties van sculptur geven op wassen voorwerpen, en een conferentie van één uur geven over hun ambacht. Natuurlijk zullen ze ook hun wondere juwelen verkopen.
Het team Nous sommes les héros zal aanwezig zijn van vrijdag to zondag

 

 

Reconstructie van de Slag van Asgard.

Met de hulp van Belgotaku, zal er een reconstructie georganiseerd worden van de slag van Asgard, waarbij de festivalgangers de helden zullen zijn.

Tijdens het volledige weekend kunt u zich meten met de Divin Knights in wedstrijden die zowel fysisch als intellectueel zijn, aangepast aan volwassenen, maar ook aan de kleinsten, alles in een sfeer van goed humeur, die er niet was in Asgard  ?.

 

 

Een galerij Gold Knights op ware grootte.

 

Een galerij van de Gold Knights op ware grootte zodat u een photo kunt nemen met de ridder van uw sterrenbeeld (ofwel van uw voorkeur …).

 

 

 

 

 

 

 

 

Een diorama tentoonstelling van de Amis de Ma Déesse

Een diorama tentoonstelling van de Amis de Ma Déesse  gewijd aan de Asgard slag.

Les Amis de Ma Déesse zullen heel het weekend aanwezig zijn

 

Projection Legend of Sanctuary

Vertoning van de synthetic image film  the legend of Sanctuary, die nog niet speelt in de grote zalen in Belgiê.

Herbeleef deze Sancturary slag, via de actuele technologie.!

Deze projectie zal zondag plaatsvinden.

 

 

en andere verassingen die verborgen zijn rond de tempels of the bevroren vlaktes van Asgard!

 

Alle activiteiten in de zaal  Manga zijn gratis. ( met uitzondering van de tombola biljetten die ter plaatse worden verkocht).

De illustraties Saint Seiya worden niet uit commerciele redenen tentoon gesteld.

Een warm dankwoord voor TOEI Animation Europe die ons toelaat deze tekeningen tentoon te stellen :Saint Seiya — the knights of the zodiac © TOEI Animation, Masami Kurumada, Shueisha Inc

 

Onze partners

 

Editions Kana

Nous sommes des héros 

Les Amis de ma Déesse 

Belgotaku

 

 

News Generation Shop 

 Saint Seiya 4 Ever 

 

 

Verdelen dit pagina met je vrienden